29.4.2018

Tri hita karana,

Balilainen elämänfilosofia

 

Balilainen elämänfilosofia kiteytyy ilmauksessa ”tri hita karana”, jonka merkitys on ”Pidä elämäsi tasapainossa saavuttaaksesi onnellisuuden.”

 

Kehostamme ja mielestämme huolehtiminen on avain hyvään ja terveeseen elämään ilman fyysisiä vaivoja aiheuttavaa stressiä ja ahdistuneisuutta.

Länsimaisessa yhteiskunnassa jokapäiväinen stressi ja kiireinen elämätapa menevät kauneudesta ja hyvinvoinnista huolehtimisen edelle. Se saattaa johtaa kuona-aineiden ja muiden kehon tasapainoa häiritsevien aineiden kertymiseen kehoon, minkä seurauksena kehomme ikääntyy ennenaikaisesti.

Stressiin törmäämme nykyään sekä sanan että ilmiönä jopa päivittäin. Kun siitä tulee kroonista, se nostaa kortisolitasoa, lisää sydänsairauksien riskiä, heikentää immuunijärjestelmää ja altistaa myös ahdistukselle ja masennukselle.

Idän kulttuurien traditiot ja niiden perinteiset hoitomenetelmät voivat vähentää ja estää stressin aiheuttamia terveyshaittoja. Nämä hieronnat lievittävät jännittyneisyyttä, poistavat kielteisiä ajatuksia ja lisäävät harmoniaa ja rauhaa. Balilaisessa hieronnassa (New Lulur) tämän tasapainon ja harmonian saavuttamiseksi sovelletaan seuraavia orientaaisten hoitomenetelmien hyötyjä:

  • Kiinalainen hieronta -refleksologia ja meridiaanien käsittely
  • Ayuvrvedinen hieronta –hierovat ja muokkaavat liikkeet

 

 

 

Kiinalaisen hieronnan perinne

Balilaisessa hieronnassa (New Lulur) hoitaja käsittelee meridiaaneja soveltamalla kiinalaisen lääketieteen monituhatvuotisia perinteitä.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan meridiaanit ovat kanavia, joiden kautta energia kulkeutuu kaikkialle kehoon. Ne ovat kuin virtoja, jotka kuljettavat energiaa tai kuin verkosto, joka kytkee kaikki sisäelimet toisiinsa ja säätelee koko elimistön energiatasoa. Mistä tuo energia tulee? Perinteisen kirjallisuuden mukaan sisäistä energiaa ei voi tuhota vaan ainoastaan muokata ja siirtää.

Antoine Lavoisier  todisti  vuonna 1772 kokeellisesti, että ainetta ei voida luoda tai tuhota vaan ainoastaan muuttaa sen olomuotoa. 1800-luvun puolivälissä eri tieteenalojen tutkijat mm. Joule, Carnot, Thompson, Clausius ja Faraday todistivat, että samaa periaatetta voi soveltaa myös energiaan.

Antiikin ajan ja sitä vanhemppienkin kulttuurien ihmiset olivat jo olleet tietoisia tästä asiasta tuhansien vuosien ajan ennen ajanlaskumme alkua. He havainnollistivat sitä chakra-järjestelmän ja meridiaanien avulla. Meridiaanit (yin-yang) ovat perusta kehomme täydelliselle toiminnalle ja tasapainolle. Esimerkiksi stressi, väärä ruokavalio tai sähkömagneettinen säteily voivat aiheuttaa esteitä energian täydelliselle virtaamiselle. Ne voivat aiheuttaa myös liiallista energiaa tai energiavajetta.

Energeettinen epätasapaino saattaa aiheuttaa ongelmia sisäelimille ja koko kehon toiminnalle, mikä pahimmassa tapauksessa johtaa sairauksien puhkeamiseen. Kiinalaisen lääketieteen periaatteita kunnioittaen balilaisessa hieronnassa (New Lulur) käsitellään meridiaaneja ja kehon epätasapainotiloja käyttämällä tiettyjä kehon ja mielen tasapainoa vahvistavia tekniikoita, joiden seurauksena hyvinvointi ja sisäinen rauha lisääntyvät. Keho ja mieli saadaan täydelliseen harmoniaan keskenään ja myös ympäröivän maailman kanssa. Väsymys, kivut ja jännittyneisyys lievittyvät. Niiden tilalle tulee positiivinen energia ja hyvä mieli.

Ayurvedisen hieronnan perinne

Balilainen hieronta (New Lulur) sisältää kehoa hierovia ja kudoksia syvältä muokkaavia liikesarjoja, joiden tarkoitus on käynnistää kehon voimakas puhdistuminen stimuloimalla verenkiertoa ja lymfakiertoa. Hierontaotteet perustuvat ayurvediseen hierontaan. Ayurveda on pyhiin Veda-kirjoihin perustuvaa ikivanhaa intialaista elämäntaitoa ja –tietoa. Ayurvedaa voi pitää varhaisena lääketieteenä. Lisäksi se on ollut pyhää, hengellistä parantamista, jonka avulla on lievitetty useita sairauksia.

Ayurvedisen filosofian mukaan hieronnan tavoitteena ei ole vain lihasjänteyden palauttaminen ja lymfakierron parantaminen, vaan sen avulla pystytään vapauttamaan lukkiutuneita energioita sekä vahvistamaan kehon ja mielen tasapainoa ja henkisyyttä.

Ihmisen keho- ja aineenvaihduntaatyyppi (Vata, Pita tai Kapha) ja hänen yksilölliset tarpeensa ratkaisevat, millaisia hierontaotteita ayurvedisessä hieronnassa käytetään. Ayurvedistä hierontaa pidetään yhtenä vaikuttavimmista hierontamenetelmistä sen filosofisen taustan ja monipuolisten tekniikoiden ansiosta.

Ayurvedinen hieronta toimii kolmella tasolla:

  • Fyysinen taso: Rentouttaa kehoa, parantaa lihastonusta, selän notkeutta ja nivelten liikkuvuutta, vilkastuttaa verenkiertoa ja lymfaa sekä ravitsee ja kiinteyttää ihoa.
  • Psyykkinen taso:Vähentää stressiä, rauhoittaa mieltä, lievittää ahdistuneisuutta.
  • Henkinen taso. Lisää ihmisen ja universumin yhtettä, sopusointua ja harmoniaa.

Ayurvedinen hieronta vähentää lihasjännityksiä ja pehmittää lihaksia. Parhaimmillaan se myös auttaa ihmistä löytämään uudelleen sisäisiä ulottuvuuksia sekä tyynnyttää, rauhoittaa ja vahvistaa kehoa ja mieltä. Ayurvedistä hierontaa nimitetään myös ”sielun hieronnaksi”, sillä se vahvistaa, energisoi ja virkistää elintoimintoja.

Balilainen hieronta 1h/89€

VARAA HETI AIKA

Tai

LUE LISÄÄ HOIDOSTA

Tri hita karana, Balilainen elämänfilosofia
Takaisin Blogi-sivulle