Hengitysalueen Avaava- ja Aktivoiva hieronta

Onko sinulla niska- ja hartiaseudun vaivoja? Päänsärkyä? Käsien puutumista öisin? Korvien sointia, suhinaa, tinnitystä? Narsutteletko hampaita öisin tai puret niitä yhteen? Välillä voi tuntua ettet saa hengitettyä syvään tai pistää kylkeen?

Haluaisitko voida paremmin ja hengittää vapaammin? Enemmän liikkuvuutta ja jaksamista? Kuinka ihana tunne kun päätä ei särje ja voi keskittyä oleelliseen ja saada enemmän aikaan.

Kiire ja stressi  voi aiheuttaa pitkään jatkuessaan vääränlaisen tavan hengittää. Koululaiset ja paljon tietokoneen ääressä työskentelevät ovat myös riskiryhmässä saada näitä vaivoja.

Hoidossa käytettään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan- ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset.

H.A.A. hieronta

Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen/hapen monista tehtävistä on ”pitää elimistömme puhtaana” kuona-aineista.
Hengitystekniikalla on suuri merkitys ilman/hapen saannin kannalta.
 -Liian vähän ilmaa = liian vähän happea= tukkoiset lihakset.
 -Tukkoiset lihakset = liikerata vajavuudet = paha olo.
– Paha olo = väsymys = ahdistus.

Miksi sitten hengitämme väärin?

Kiputilat, sairaudet, keskittyminen, ahdistuneisuus, stressi, raskaus ja liikalihavuus ovat ehkä tunnetuimmat syyt väärään hengitystekniikkaan.

Olen usein kuullut miten asiakkaani tuttu/omainen on halvaantunut ja joutunut sairaalaan. Sairaalassa ollessaan sairastunut keuhkokuumeeseen ja kuollut. Halvauksen sairastaneella on myös hengityksen kanssa ongelmia ja joutuvat usein olemaan hengityslaitteessa useamman päivän. Potilas ei pysty hengittämään kunnolla ja niin kauan kuin hänellä on happinaamari/viikset, hän voi paremmin, mutta kun happilaitteet poistetaan niin parin päivän jälkeen limaa kertyy keuhkoihin ja potilas sairastuu keuhkokuumeeseen.

H.A:A- Hieronnalla en voi poistaa näitä aiheuttajia, mutta voin opettaa hengittämään oikein ja klassisella hierontamenetelmällä autan avaamaan hengityksen, jotta keho voisi paremmin ja asiakkaan/potilaan olotila sen myötä.

Eva Saari-Vehviläinen on kehittänyt HENGITYSALUEEN AVAAVAN,- JA AKTIVOIVAN HIERONTAMENETELMÄN yhteistyössä potilaan ja hänen omaistensa kanssa. Ja minä olen ollut hänen opissaan ja suorittanut H.A.A-hierontakurssin syksyllä 2017.

 60€/60min

(purentahoito+15€/15min) 

Lisäksi saat ohjausta hengitysharjoitukseen ja venyttelyohjeen, jolla parannat oloasi.

VARAA AIKASI TÄSTÄ

Lue artikkelit Luontaisterveys lehdestä:
Nro 2/10: Hengitysaluetta avaava hieronta antoi uuden elämän aivohalvauspotilaalle,
Nro 2/10: Hengitä hyvää oloa sekä
Nro 3/10: Hengitystä avaava ja aktivoiva hierontahoito parantaa hapenottokykyä ja tehostaa fyysistä suoritusta Hengitä kipu pois