21.6.2021

Tyyni Calming Toner – miten tuote eroaa muista Unna Nordic -hoitovesistä?

Uusi TYYNI-hoitovesi on mahtava lisä Unna Nordicin hoitovesiin – se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, joten se sopii erityisesti herkälle, kuivalle tai ärtyneelle iholle, joka ei välttämättä kestä vahvempia aktiiviaineita ja joka kaipaa rauhoittavaa kosteutusta.

Kuinka hoitovettä käytetään?

Rauhoittavuudestaan huolimatta Tyyni ei ole teholtaan mieto, vaan sillä saadaan superkosteutta erityisesti kerrostettuna. Hoitovettä voidaan laittaa jopa seitsemän kerrosta siten, että edellinen kerros taputellaan huolellisesti ihoon ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Noin 3 tippaa per kerros on sopiva määrä, jotta jokainen nestekerros imeytyy nopeasti. Jokainen kerros lisää ihoa rauhoittavaa vaikutusta, joten määrää voidaan arvioida kosteuttavuuden lisäksi myös ihoa tyynnyttävän vaikutuksen kannalta.

Kerrostettavuus ja lempeä koostumus tekevät Tyynistä helposti muunneltavan tuotteen. Ihon reagoidessa voimakkaasti esimerkiksi punoittamalla, voidaan Tyyni-hoitovettä kerrostaa enemmän, kun taas tilanteen normalisoituessa voi riittää yksikin kerros seerumin, kosteusvoiteen ja/tai öljyn alle.

Vanulapun kautta käytettynä hoitovedellä voidaan viimeistellä ihon puhdistus poistaen jäljelle jääneet meikin- ja lian rippeet, mutta se ei kuitenkaan ole hoitoveden pääasiallinen tarkoitus. Hoitovettä myös menee hukkaan vanulapuille laitettuna. Kaksoispuhdistukseen suosittelemme ensin öljypitoista puhdistustuotetta, joka viimeistellään geelimäisellä tai maitomaisella puhdistustuotteella, sillä niiden puhdistusteho on puhdistustuote–hoitovesi-yhdistelmää huomattavasti parempi.

Hoitovesien yhdistely oman ihon tarpeiden mukaisesti

Yksilöllisen Unna Nordic -kokemuksen saat yhdistelemällä eri hoitovesiä keskenään, aina ihon kausittaisten ja päivittäisten tarpeiden mukaan:

Sekaiholla eri hoitovesiä voidaan hyödyntää kasvojen eri osiin, esimerkiksi ihon rasvoittumista hillitsevää Havu-hoitovettä rasvoittuvalle T-alueelle ja kosteuttavampaa Tyyniä poskille. Tyyni sopii erinomaisesti myös ärtyneelle akneiholle, esimerkiksi iltaisin käytettynä, jolloin aamuisin sen parina voi olla tasapainottava Havu – tai toisinpäin! Varpu sopii myös erilaisille ihotyypeille, kun iho kaipaa erityisen kosteuttavaa ja ihoa uudistavaa tuotetta. Esimerkiksi ikääntyneelle tai uutta hehkua kaipaavalle, mutta samalla herkälle iholle Varpu ja Tyyni vuoroteltuna ovat erinomainen yhdistelmä.  Varpu yhdistettynä Havuun puolestaan on ihanteellinen yhdistelmä samealle, rasvoittuvalle ja paksulle iholle.                                                         

Hoitovedet ovat uskomattoman muunneltavia!  Ne sopivat lähes kaikille ja tuovat spa-kokemuksia sekä yksilöllistä ihonhoitoa hoitoloista kotioloihin.

Hoitovesien koostumus on monesti hiukan geelimäinen, jotta niitä on helppo levittää iholle ilman tuotteen valumista hukkaan pitkin käsiä. Tuoksut ovat metsäisiä, mutta mietoja, joten ne voidaan yhdistää miellyttävästi kaikkiin muihin Unna Nordic -tuotteisiin. Hoitovesiä voidaan käyttää myös silmänympärysiholle, jos niiden herkkä iho kaipaa lisäkosteutusta. Kaikki Unna Nordic -hoitovedet sisältävät iholle hyvää tekeviä prebiootteja, jotka ylläpitävät ihanteellista mikrobiomia iholla ja voivat ennaltaehkäistä erilaisten mikrobiomin epätasapainosta johtuvien iho-oireiden syntyä.

Mihin hoitovettä tarvitaan?

Hoitovesi voidaan levittää puhdistuksen jälkeen hiukan kostealle iholle ja sen tarkoitus on tuoda ihoon vesikosteutta, jota iho tarvitsee pysyäkseen hyvinvoivan näköisenä. Hyvin kosteutettu iho myös vastaanottaa tehokkaammin seuraavien tuotteiden aktiiviaineita, joita toki on jo hoitovedessä itsessäänkin. Heti hoitoveden jälkeen levitetään runsaasti tehoaineita sisältävä seerumi, joka imeytyy paremmin hoitoveden ansiosta.

Seerumin jälkeen iholle tulee vielä käyttää kosteusvoidetta ja/tai öljyä. Kosteusvoiteet eivät sellaisenaan useinkaan tuo iholle riittävästi kosteutta, ja öljyt eivät varsinaisesti kosteuta ollenkaan, mutta ne lukitsevat ihon oman sekä hoitoveden tuoman kosteuden ihoon ja pehmittävät sitä tehokkaasti. Hoitovesien ja muiden tuotteiden imeytymistä voidaan lisäksi helpottaa kuorimalla ihoa säännöllisesti.

Onko hoitovesi (tai hoitoneste) sama kuin kasvovesi?

Hoitovedet ja hoitonesteet tarkoittavat yleisesti samaa ja nimityksiä voidaan käyttää yhtenevästi. Niitä ei ole yleensä tarpeen erottaa, koska niiden koostumukset vaihtelevat valmistajittain, eivätkä koostumukset aina vastaa niille annettuja nimiä. Joskus hoitonestettä voidaan käyttää suomennoksena seerumityyppisistä tuotteista, mutta hoitonesteet ovat kuitenkin lähes kaikilla valmistajilla hoitovesituotteita. Hoitovedet eivät myöskään nimestään huolimatta ole automaattisesti yhtään vesimäisempiä kuin hoitonesteet tai edes puhtaasti vesipohjaisia, joten erottelu nimen perusteella on tarpeetonta hoitovesissä ja hoitonesteissä. Koska yhtenäistä sopimusta eri nimitysten käytölle ei ole, käyttöohje kannattaa aina lukea, jotta tietää ostavansa oikeanlaisen tuotteen.

Hoitovedellä (tai hoitonesteellä) voidaan tarkoittaa samaa kuin kasvovedellä, mutta yleisesti hoitovedet ja hoitonesteet ovat kasvovettä hiukan paksumpia koostumukseltaan, jotta ne on helpompaa levittää käsin. Usein hoitovedet ja hoitonesteet myös sisältävät enemmän aktiiviaineita tai muita tehokkaita raaka-aineita kuin kasvovedet. Pääsääntöisesti kaikkien tarkoitus on kosteuttaa ihoa ja valmistella iho seuraaville hoitotuotteille, mutta kasvovesiä voi olla myös esimerkiksi puhdistavia, jotka eivät samalla tavalla kosteuta tai ole kerrostettavissa. Yleissääntönä voidaan sanoa, että kaikki hoitovedet ovat samalla kasvovesiä, mutta kaikki kasvovedet eivät silti ole hoitovesiä.

Ihomme varautuu juuri nyt ihanaan, kamalaan aurinkoon, joka toisaalta hellii ja lämmittää, mutta voi myös aiheuttaa vakavia ihovaurioita. Hyvinvoiva ja kosteutettu iho kestää kesän tuomaa rasitusta huomattavasti ärtynyttä ja kuivaa ihoa paremmin. Erityisesti hoitonesteet ja kevyet kosteusvoiteet sopivat kesällä ihon tehokosteuttajiksi, jolloin paksummat voiteet voi jättää kaappiin muutamaksi kuukaudeksi tai vaihtoehtoisesti pelkkään yökäyttöön. Ethän unohda kesällä myöskään aurinkosuojaa!

Mihin hoitovettä tarvitaan ja kuinka sitä käytetään?
Takaisin Blogi-sivulle