27.9.2017

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen kosmetiikka

Oleellista hyvässä tuotteessa

  • Onko raaka-aineet järkeviä ihon biologian kannalta?
  • Tuotteen mainostetaan tekevän jotain, mutta todellisuudessa sen tekee vain joku tietty raaka-aine, jota tuotteessa on ja sitä voi olla vain alle 1% mutta mainonta on rakennettu sen ympärille. (raivostuttavan harhaanjohtavaa) Siis tarkasta onko hyviä aineita riittävästi (apuna inci-lista).
  • Onko raaka-aineet sellaisia, jotka iho tunnistaa omakseen? Missä suhteessa mitäkin on ja mihin yhdistettynä? Ovatko ne sellaisessa muodossa tai siten muiden raaka-aineiden kanssa yhdistettynä, että niistä on ihonhoidossa hyötyä?

 

Miten haitallisia aineita voi välttää arjessa?

Luonnonkosmetiikka ei sisällä:

  • mineraaliöljyjä (mm.Petrolatum, Paraffinium liquidum)
  • parabeeneja (methyl-, ethyl-, propylparaben jne.)
  • näitä säilöntäaineita:

*DMDM hydantoin

-2-bromo-2nitropropane -1,3diol

-Imidazolidinyl Urea

-Methylisothiazolinone

*EDTA

*BHA ja BHT

*PEG- ja PPG-yhdisteitä

Käytännön esimerkki

Kun peset illalla kasvosi, kumpi lopputulos on miellyttävämpi:

Kun käytät luonnonkosmetiikkaa se liukenee veteen ja puhdistuu helposti:

Et tarvitse voimakkaita synteettisiä liuottimia meikinpoistoon vaan teet sen hellävaraisemmin, kun mietit mitä kasvoillesi päivittäin levität. Tämä on vain yksi asia millä voit vähentää päivittäistä kemikaalikuormaasi.

Ihon kunnon kannalta olisi parasta käyttää pääsääntöisesti ihan aidosti ravitsevia ja hoitavia tuotteita, jolloin sillointällöin käytettävät ”ei-niin-hyvät” -tuotteet ovat merkityksettömiä.

Miten kosmetiikka vaikuttaa terveyteemme?

Kuinka monta kosmetiikkatuotetta sinulla on päivittäisessä käytössä?

Puhdistusaineet, kosteusvoide, hammastahna, deodorantti, shampoo, hiuslakka…?

Niinkuin jo aiemmin totesin, yksittäisellä tuotteella ei ole merkitystä, mutta mitä enemmän altistamme itsemme näille em. haitallisille kemikaaleille, sitä enemmän näitä kertyy elimistöön. Ja se määrä ratkaisee. Esimerkiksi ihmisen luontaista hormonitoimintaa häiritsevät bisfenoli a, parabeenit ja ftalaatit. Vaikuttaessaan hormonitoimintaan, ne vaikuttavat lähes kaikkeen: kilpirauhasen toimintaan, hedelmällisyyteen, diabetes..

Puhumattakaan ympäristöön vaikuttamisesta. Tehtaita ja niiden päästöjä pystytään valvomaan, mutta yksittäisiä ihmisiä on mahdotonta valvoa. Esimerkiksi käydessämme suihkussa saatamme päästää vesistöön paljon haitallisia aineita, joita ei vedenpuhdistamossa pystytä poistamaan.

Kosmetiikassa haitallista ovat: Tensidit, hajusteet, väriaineet, säilöntäaineet, biosidit, uv-suoja-aineet, mikromuovit, nanopartikkelit.

Erityiseti kemikaaliluennolla varoitettiin TRICLOSAANISTA. Se on biokertyvä, hajoaa kyllä, mutta myrkyllinen leville, hormonihäiritsijä. EU:kosmetiikassa suurin sallittu pitoisuus 0,3% mutta Varovaisuutta ulkomailla!

Pitkäaikaisesti ja toistuvasti altistuneena kemikaalit aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista, kemikaaliyliherkkyyden muodostumista tai muita terveyshaittoja.

Mieti miten voit valinnoillasi vaikuttaa itseesi ja ympäristöösi.

Kuvan linkki löytyi täältä
Luonnonkosmetiikka vs synteettinen kosmetiikka
Takaisin Blogi-sivulle