12.9.2017

Imeytyminen

 

Kosmetiikka imeytyy ihoon 0%-100%.

 

Aineet pääsee ihoon kolmea reittiä pitkin: solujen välistä, solujen läpi tai karvatupen ja hikirauhasten kautta.

 

 

Molekyylikoko on yksi vaikuttava tekijä. Esimerkiksi mineraaliöljyt ei pääse ihon ulointa kerrosta pidemmälle suuren molekyylikokonsa vuoksi. Paljon mainostettu hyaluronihappo voi joissain tuotteissa olla niin isomolekyylisessä koossa, ettei se oikeasti mahdu imeytymään. Silloin voi mainostaa, että tuotteessa on hyaluronihappoa, mutta ”sisältää” on vähän eri asia kuin, että ainesosat imeytyy tai vaikuttaa..

 

ETEERISET ÖLJYT

Itselleni oli merkittävä havainto kosmetologikoulussa, kun opiskelimme aromaterapiaa. Kun valkosipulia hierottiin jalkapohjaan, myöhemmin sen haistoi hengityksestä!

 

Eteeriset öljyt läpäisevät ihon ja lisäksi ne päätyvät elimistöön hengityksen kautta. Verenkierron mukana ne päätyvät kaikkialle elimistöön, mikä tekee hoitomuodosta todella tehokkaan.

 

YHTEISVAIKUTUKSET

 

Kosmetiikalla on keinot päätyä elimistöömme. Edellä mainittujen reittien lisäksi myös suun kautta päätyy meikkejä vatsaamme. Tiesitkö, että naiset syö 2kg huulipunaa elämänsä aikana..

Käytämme montaa tuotetta päivittäin.

Tätä jatketaan vuosia, vuosikymmeniä..

Yhdessä tuotteessa on monia eri ainesosia.

 

Nyt voimmekin suorittaa pienen laskutehtävän:

Montaako kosmetiikkapurkkia sinä käytät päivittäin? Laske yhteen niiden sisältämät aineet. Sitten kemikaalien yhdistelmät. …ja mitä yhdistelmät tekevät.. –sitä ei pystytä edes tutkimaan.

 

 

 

Kosmetiikan imeytyminen
Takaisin Blogi-sivulle