Haluaisitko eroon päänsäryistä tai niska- ja hartiaseudun vaivoista? Puutuvatko kätesi öisin? Soivatko korvasi tai kuuluuko korvissa suhinaa tai tinnitystä? Narskutteletko hampaita öisin tai puret niitä yhteen? Tuntuuko välillä siltä, ettet saa hengitettyä syvään ja kylkeen pistää?

Monet asiakkaani ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä nyt. Kiire ja stressi saavat asennon lysähtämään ja niska ja hartiat kipeytyvät. Kuten varmasti tiedätkin, paljon tietokoneen ääressä työskentelevät ovat näiden vaivojen suurinta riskiryhmää.

Vaivana ei ole ainoastaan kivut ja jumit vaan myös heikentynyt hapen saanti. Yritä saada hartiat lysyssä keuhkot täyteen happea – ei onnistu.

Pinnallinen hengitys on kehon normaali reagointitapa stressaaviin ja jännittäviin tilanteisiin. Jos tilanne on ohimenevä, ei mitään hätää. Mutta tämän päivän hektisessä arjessa stressi on pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Kun elimistö on jatkuvassa stressitilassa, jännitystilat kehossa lisääntyvät ja hengitys muuttuu pinnallisemmaksi. Eikä kerran omaksutusta väärästä hengitystekniikasta pääse eroon aivan helposti.

Hengitätkö tietämättäsi väärin?

Miksi emme sitten luonnostamme enää hengitä oikein? Mikä saa meidät hengittämään pinnallisesti?

Yleisimpiä syitä pinnalliselle hengitykselle ovat:

  • Huonossa ryhdissä istuminen tietokoneen ääressä
  • Vatsan sisään vetäminen, ei haluta näyttää pömppömahaa muille
  • Stressi
  • 
Erilaiset kiputilat ja sairaudet
  • Ahdistuneisuus
  • Raskaus ja liikalihavuus.

Voit testata itse oman hengitystapasi seuraavasti:

  1. Seiso sivuttain peilin edessä
  2. Aseta toinen käsi vatsan, toinen rinnan päälle.
  3. Hengitä normaalisti sisään nenän kautta, mutta ulos suun kautta.

Jos vatsa ja rinta kohoavat tasapuolisesti, ilman että hartiat nousevat, hengität oikein. Hienoa!

Jos vatsa liikkuu, mutta rintakehä ei, tarkkaile onko sinulla jumeja ylävartalossa. Niitä voi tulla esim. näyttöpäätetyöstä.

Jos vain rintakehä liikkuu ja hartiat nousevat, tarkkaile pinnisteletkö kenties pitääksesi vatsan litteänä? Käytätkö kiristäviä vaatteita? Onko sinulla huolia tai paineita, joihin reagoit vatsan jännityksellä?

Miksi riittävä hapen saanti on meille niin tärkeää?

Miksi sinun pitäisi sitten huolehtia, että saat riittävästi happea? Miksi meille olisi tärkeää hengittää oikealla tavalla ja vetää joka hengenvedolla puhdistavaa happea keuhkoihimme?

Kun rintakehä ja pallea eivät liiku riittävän laajasti, hengityksen teho heikkenee ja solut ovat vaarassa kärsiä happivajauksesta.

Siitä seuraa väsymys, ruoansulatusongelmat ja pääkivut, apeutta ja sairasteluherkkyyttä.

Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen ja hapen monista tehtävistä on pitää elimistömme puhtaana kuona-aineista.

hengitystekniikan merkitys

Mikä siis avuksi?

Jenni OksanenHei, olen Jenni Järvenpää Luontais- ja kauneushoitola Valkoisesta Oksasta. Olen suorittanut Eva Saari-Vehviläisen opissa Hengitysalueen Avaavan, ja Aktivoivan hierontakurssin syksyllä 2017.

Eva Saari-Vehviläinen kehitti H.A.A hierontamenetelmän auttamaan alunperin leikkaus-, trauma- ja neurologisia potilaita, mutta sen havaittiin toimivan hyvin myös kipujen ja stressin lievityksessä.

H.A.A- hieronnalla en voi poistaa huonon hengitystekniikan aiheuttajia, mutta voin opettaa hengittämään oikein. Klassisella hierontamenetelmällä autan avaamaan hengityksen, jotta kehosi voisi paremmin ja sinun olotilasi kohenisi sen myötä.

Hoidossa käytetään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan- ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset.

Haluaisitko siis voida paremmin ja hengittää vapaammin? Kaipaisitko enemmän liikkuvuutta ja jaksamista? Kuinka ihana tunne onkaan kun päätä ei särje ja voi keskittyä oleelliseen ja saada enemmän aikaan!

Tule hierottavaksi rentouttavaan ja ylelliseen Luontais- ja kauneushoitola Valkoisen Oksaan, Tampereen Kyttälänkadulle. Valkoinen Oksa on  H.A.A. -hierontoja tekevä hoitola Pirkanmaalla.

Varaa rentouttava hetkesi tästä.

Haluamme, että saat nauttia rauhassa varaamastasi ajasta, joka on yksinomaan sinun aikaasi. Hoidon aikana puhelimet eivät pirise, eikä heti perään ole tulossa seuraavaa asiakasta. Hoidon päätteeksi voit vielä viettää mukavan hiljaisen hetken yrttiteestä nauttien.

Miksi siis jatkaa nykyisellään? Herätä aamuisin niska jäykkänä ja pää kipeänä? Hampaita yhteen purren ja korvat soiden?

Hieronnat ovat kysyttyjä, joten varaa pian oma aikasi!

Tee ajanvaraus helposti netissä!