23.4.2018

Balilainen hieronta (New Lulur)

Kävin oppimassa uutta ja ihanaa (tai itseasiassa hyvinkin vanhaa) menetelmää stressinpoistoon, jolla saa helpotusta niska-hartiavaivoihin ja siinä sivussa myös silkinpehmeän ihon. Jos haluat hemmotella itseäsi tai jotakuta muuta niin kannattaa lukea eteenpäin. Ja erityisesti, jos olet suunnittelemassa polttareita tulevalle morsiamelle, niin tässä maailman ihanin ohjelmanumero!

 

ALKUPERÄ JA INSPIRAATION LÄHTEET

 

KUORINTA

Legendan mukaan tämä kauneuskäsittely luotiin vuosisatoja sitten Balin ja Jaavan saarten kuninkaallisissa palatseissa. Sen tarkoitus oli valmistaa morsiamet häitään varten. Palatsien prinsessat osallistuivat tähän puhdistavaan rituaaliin 40 päivää ennen häitään saadakseen posliinisen ja silkinpehmeän ihon. Hoidon salaisuus on yrttien, mausteiden, jugurttivoiteiden, saven, mineraalien ja eksoottisesti hajustettujen öljyjen käyttö. Perinteinen hoito, jonka äidit opettivat tyttärilleen, alkoi suolojen ja eteeristen öljyjen avulla tehdyllä kuorinnalla. Sitä seurasi tunnin pituinen kasvo- ja vartalohieronta, joka tehtiin kookosöljyllä.

Seuraava vaihe tehtiin hellävaraisella Lulur-nimisellä kuorinta-aineella, josta New Lulur on saanut nimensä. Lulurissa on riisiä, saksanpähkinää, kurkumaa, inkivääriä, kanelia, santelipuuta ja savijauhetta, jotka sekoitettiin ja jauhettiin morttelissa. Lulur levitetään iholle. Kuivuttuaan se huuhdellaan pois vartalolta, minkä jälkeen iholle voidellaan sen omaa luontaista pH:ta säilyttävä jugurtti. Rituaali täydennetään kylvyllä, jossa on veden lisäksi jasmiinin, ruusun ja frangipaanin kukkaisuutetta. Nämä yhdisteet sekä balilaisen hieronnan perinteiset otteet tasapainottavat ja uudelleensuuntaavat kehon vitaalienergiaa. Saarten alkuperäisasukkaille tämä hieronta merkitsi vahvaa yhteyttä kehon ja mielen välillä. Sillä on useita fyysisiä vaivoja hoitava vaikutus, joka on niin tehokas, että hoitorituaalia voi pitää suorastaan mystisenä.

 

BALILAINEN HIERONTA

Indonesialaisten käännyttyä muslimeiksi hindut muuttivat Jaavan itäosiin, lähelle Balia. Siirtolaisten sopeuduttua uuteen elämäntapaan perinteistä hierontaa alettiin soveltaa hoitavissa käsittelyissä. Hierojina toimivat enimmäkseen miehet, koska heitä pidettiin fyysisen voimakkuutensa takia sopivampana tehtävään.

Jaavan saarten muuttuminen koskemattomasta luonnonparatiisista turistikohteeksi innosti balilaisen hieronnan(New Lulur) taitajat muokkaamaan hoitorituaalia uusien asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten mukaiseksi. Hieronnassa alettiin käyttää vähemmän voimaa ja siitä tehtiin entistä rauhoittavampi ja rentouttavampi.

Hierontamenetelminä ovat sormilla ja kämmenillä paineleminen sekä liukuvat, venyttävät, muokkaavat ja taivuttavat liikeradat, joita käyttämällä kehon energiat tasapainottuvat ja verenkierto paranee. Eteeristen öljyjen käyttäminen edesauttaa psykofyysisen harmonian ja hyvänolontunteen saavuttamista.

VARAA HETI AIKA HEMMOTTELUUN

Tai

Lue lisää hoidosta TÄÄLTÄ

Balilainen hieronta (New Lulur)
Takaisin Blogi-sivulle